Megőrzendő hajszálak, hamvak küldése futárszolgálat segítségével történik, melyet mi szervezünk. Ékszerei elkészítése körülbelül 6-10 hetet vesz igénybe.

Fontosnak tartjuk, hogy minden egyes emlékékszer elkészítésére a megfelelő figyelmet és gondosságot fordítsuk, hogy az méltó maradjon a benne rejlő emlékekhez.
Ennek érdekében, hogy biztosítani tudjuk a garanciáinkat, a most beérkező kérések várható elkészülési ideje 2024. június végére várható.

Kérdése van? Hívjon minket! +36303869102

Így emlékezünk
Hoold Ági
2023.07.11 20:40

5 ok, amiért az emberek kegyeleti ékszer készíttetnek

5 ok, amiért az emberek kegyeleti ékszer készíttetnek

A kegyeleti ékszerek - amelyeket gyakran hamvasztásos ékszereknek is neveznek - a szó legszorosabb értelmében hordható emlékeket képviselnek. Ezek az ékszerek lehetővé teszik az emberek számára, hogy szeretteik emlékét a szívük közelében tartsák, gyakran fizikai emléket is belefoglalva, mint a hamvak, hajszálak, vagy más személyes tárgyak. De miért döntenek az emberek ezeknek az egyedi ékszereknek a készíttetése mellett? Íme az öt legfőbb ok.

1. Személyes kapcsolat fenntartása

Az egyik legfontosabb oka annak, hogy az emberek kegyeleti ékszert készíttetnek, az a vágy, hogy megtartsák a személyes kapcsolatot elhunyt szeretteikkel. Egy olyan ékszer, amely valamilyen formában magába foglalja a szerett személy maradványait, lehetőséget ad arra, hogy a viselője szimbolikusan közel érezze magát hozzá, akár évekkel a halála után is.

2. Egyedi emlékművek

A kegyeleti ékszerek lehetővé teszik az emberek számára, hogy egyedi módon tisztelegjenek szeretteik emléke előtt. Az ékszer stílusa, formája, anyaga és a benne rejlő személyes tárgy mind-mind egyedi és személyes üzenetet közvetítenek.

3. A gyászfeldolgozás támogatása

A gyász komplex és sokszor hosszan tartó folyamat. Egy kegyeleti ékszer, amely mindig jelen van, segíthet a gyászolóknak a feldolgozásban. Minden egyes pillantás az ékszerre, vagy annak megérintése egy újabb lehetőség arra, hogy a gyászoló feldolgozza a veszteséget és tisztelettel adózzon szerettje emlékének.

4. Örökség megőrzése

A kegyeleti ékszerek örökségként is szolgálhatnak, amelyeket generációkon keresztül lehet továbbadni. Ez lehetővé teszi az emlékek megőrzését, a személyes történetek továbbadását, és erősíti a családi kötelékeket.

5. Az Élet tisztelete

Végül, de nem utolsósorban, a kegyeleti ékszer készíttetésének oka lehet a szeretett személy életének tisztelete. Az ékszer magában hordozza a szeretett személy lényegét, és annak viselése folyamatos emlékeztetője lehet annak a szeretetnek, tiszteletnek és hálának, amit a viselője az elhunyt személy iránt érez.

Az emberek számos okból készíttetnek kegyeleti ékszert, de a közös vonás mindig a szeretett személy iránti mély tisztelet, a kapcsolat fenntartása és a személyes gyászfeldolgozás. Egy kegyeleti ékszer egy személyes és mélyen jelentőségteljes módja annak, hogy örökre megőrizzük a szeretett személy emlékét, és továbbadjuk azt a jövő generációinak. A hamvasztásos ékszerek világa széles skálájú lehetőségeket kínál, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb módot a szeretett személy emlékének megőrzésére.