Megőrzendő hajszálak, hamvak küldése futárszolgálat segítségével történik, melyet mi szervezünk. Ékszerei elkészítése körülbelül 6-10 hetet vesz igénybe.

Fontosnak tartjuk, hogy minden egyes emlékékszer elkészítésére a megfelelő figyelmet és gondosságot fordítsuk, hogy az méltó maradjon a benne rejlő emlékekhez.
Ennek érdekében, hogy biztosítani tudjuk a garanciáinkat, a most beérkező kérések várható elkészülési ideje 2024. június végére várható.

Kérdése van? Hívjon minket! +36303869102

Így emlékezünk

Az élet természetes velejárója, hogy egy napon elbúcsúzunk szeretteinktől. Ebben a fájdalmas időszakban az elhunyt utolsó kívánságainak tiszteletben tartása, valamint az emlékük megőrzése kulcsfontosságú lehet a gyász feldolgozásában. De mi történik akkor, ha vita alakul ki a hozzátartozók között azzal kapcsolatban, hogy hogyan helyezzék örök nyugalomra az elhunytat, beleértve a hamvak ékszeren belüli elhelyezését is? Ebben a blogposztban néhány ilyen jogi kérdést szeretnénk tisztázni.

A kegyeleti ékszerek - amelyeket gyakran hamvasztásos ékszereknek is neveznek - a szó legszorosabb értelmében hordható emlékeket képviselnek. Ezek az ékszerek lehetővé teszik az emberek számára, hogy szeretteik emlékét a szívük közelében tartsák, gyakran fizikai emléket is belefoglalva, mint a hamvak, hajszálak, vagy más személyes tárgyak. De miért döntenek az emberek ezeknek az egyedi ékszereknek a készíttetése mellett? Íme az öt legfőbb ok.

Mit is jelent a hamvasztásos ékszer kifejezés? A hamvasztásos ékszerek - amelyeket más néven emlékékszerként, temetési ékszerként vagy kegyeleti ékszerként is emlegetnek - olyan különleges darabok, melyek segítségével az emberek szimbolikusan megőrizhetik és közel tarthatják elhunyt szeretteik emlékét.

Egy szeretett személy elvesztése soha nem könnyű, és természetes, hogy tökéletes emléket állítva szeretnénk tisztelegni az elhunyt előtt. Míg sokan választanak sírkövet vagy hamvasztásos urnát, sok más személyre szabott módszer is létezik az elhunytak tiszteletére, amely főleg akkor lehet fontos, ha szórásos temetéssel búcsúzunk szerettünktől.

Amikor szembesülünk egy szerettünk elvesztésével, a hamvasztás egy olyan választás, amely gyakran személyes és mélyen szimbolikus döntést képvisel. A hamvasztás során létrejövő hamvakat sokan még sohasem látták és a hamvak színe, amely gyakran változik, rejtély maradhat számukra. Azonban a hamvak színe nem csupán egy fizikai jellemző; sokkal több annál. A szín, amit látunk, amikor hamvakat nézünk, sok mindent tükrözhet, többek között az elhunyt személy testének összetételét, a kremációs folyamat különböző aspektusait, valamint a hamvak tárolásának módját.